088-2021212 info@belvilla.nl

Omgeving

Uw vakantiehuis bij Castell d’aro ligt op circa 35 kilometer ten zuidoosten van de stad Gerona in Spanje. De plaats wordt begrensd door Santa Cristina d’Aro in het westen, Calonge in het noorden, Sant Feliu de Guíxols in het zuiden en de Middellandse Zee in het oosten. De gemeente bestaat eigenlijk uit twee woonkernen. Castell d’Aro is het authentieke rustige deel en het aangrenzende Platja d’Aro is het levendige deel.

Wandelboulevard
Platja d’Aro overvleugelde in rap tempo Castell d’Aro als het belangrijkste deel van de gemeente en staat vooral bekend als bruisend. Wanneer u kiest voor een langer verblijf in deze Spaanse gemeente dan gaat u zich gegarandeerd niet vervelen. Platja d’Aro heeft een flamboyante wandelboulevard met veel gezellige restaurantjes waar u volop kunt genieten van de tapas en de sangria. De barretjes en de discotheken zijn tot diep in de nacht geopend.

Aguadiver
De kastelen Benedormiens en het kasteel van Calonge zijn echte aanraders wanneer u met de kinderen een dagje op pad wilt en het waterpark Aguadiver is een prima afsluiter van de dag. Het park bestaat uit verschillende exotische zwembaden en voor wie niet genoeg heeft van het zwembad is er altijd nog het spannende golfslagbad.

Girona
Uw vakantiehuisje bij Castell d’aro is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Girona. De stad heeft een van de fraaiste historische binnensteden van Spanje. Het Plaza de la Independencia wordt door kenners een van de mooiste pleinen van Catalonië genoemd en de prachtige kathedraal en de Joodse wijk zijn echte bezienswaardigheden.

Uw vakantiehuis bij Castell d’aro
Uw fraaie finca of vakantiewoning bij Castell d’aro ligt niet zo ver van Figueres, een schilderachtige plaats 35 km ten noorden van Girona. De plaats is vooral bekend omdat de surrealistische schilder Salvador Dali hier vele doeken heeft beschilderd. Het Dali museum toont een grote collectie Dali schilderijen.

Klimaat